Årets bil(er) 2013. VW Up!, Skoda Citigo, og Seat Mii

vw_up
Årets bil 2011. VW Up!

Årets bil 2011 var en trio bestående af de næsten identiske søsterbiler VW Up!, Skoda Citigo, og Seat Mii. De tre modeller ruller ud af den samme fabrik i Bratislava i Slovakiet, og især Up! og Citigo har fra introduktionen været storsællerter i Danmark.

 

skoda_citigo
Årets bil 2013. Skoda Citigo

De tre biler kan leveres med enten tre- og fem døre. Udefra adskiller de sig kun fra hinanden ved forskellige for- og baglygter, samt på emblemer, kølergrill, og hjelm. I kabinen er der flere forskelle i materialevalget, med VW Up! som den mest eksklusive, og også dyreste af de tre.

seat-mii-11
Årets bil 2011. Seat Mii

Trioen var de første biler i mikrobilsklassen som blev leveret med nødbremseassistent som standardudstyr. Systemet er i stand til at bremse bilen op, hvis den forankørende trafik pludseligt standser, så en kollision undgås. Nødbremseassistenten virker ved hjælp af lasersignaler, som udsendes og modtages af sensorer i en boks bagved bakspejlet. Systemet virker ved hastigheder under 30 km/t.

volkswagen-e-up
VW e-Up!

VW Up! findes siden 2013 også som rent eldrevet bil, under navnet e-Up! Den har en rækkevidde på op til 160 km, og dens litium-ion batterier kan lades op på seks timer, hvis man har adgang til en ladestation. Man kan vælge at købe eller lease disse stationer til brug på hjemmeadressen. Alternativt kan e-Up! også lades ved hjælp af et ordinært 230 v kabel, men så tager en opladning længere tid.

Gå til Årets bil 2014

Gå tilbage til Årets bil 2012

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *