Ateca er den første SUV fra SEAT.

SEAT præsenterer sin første SUV-model. Når forsalget af SEAT ATECA starter til foråret, vil den allerede kunne fås i en række forskellige varianter. Udvalget af turboladede TSI-benzin- og TDI-dieselmotorer rækker fra 115 hk til 190 hk.

LÆS OGSÅ: Flere og flere opdager, hvor nemt det er at rense bilens aircondition. Sådan gør du…

Leveres med træk på to eller fire hjul.

Forbrugstallene går fra 20,0 til 23,3 km/l, mens CO2-emissionen ligger fra 112 til 131 g/km. Indstigningsmotoren med benzindrift er 1.0 TSI med 115 hk. 1.4 TSI omfatter cylinderfrakobling ved dellast og har en ydelse på 150 hk. Forbrugs- og emissionstallene for disse motorer ligger på mellem 16,1 og 18,9 km/l og på mellem 123 og 141 g/100 km. ATECA vil kunne leveres med enten forhjulstræk eller firehjulstræk og ikke mindst manuel eller DSG-dobbeltkoblingsgearkasse.

Ateca 2016
Ny SEAT Ateca.

Ikke helt så stor, som den ser ud.

Med en udvendig længde på 4,36 m byder ATECA på den bedste udnyttelse af pladsen i segmentet med en maksimal indvendig længde og et bagagerum med en volumen på 510 l i standardopsætning og 485 l i versioner med firehjulstræk. ATECA er mindre end den nyeste VW Tiguan, og en smule kortere end både Nissan Qashqai og Renault Kadjar. I den tohjulstrukne version er bagagerummet til gengæld større end dem begges.

LÆS OGSÅ: En McLaren listede sig gennem Viborg. En af verdens mest eksklusive biler var en diskret gæst hos Viborgfirma. Læs hvorfor.

“ATECA er en rendyrket emotionel bil med et klart SEAT design-DNA og en fremragende kabinekvalitet. I vores første SUV har vi samlet en enestående pakke af teknologier og innovationer – for at opnå mere sikkerhed og anvendelighed, men først og fremmest for at opnå de mest dynamiske køreegenskaber og en fremragende køreoplevelse,” siger Dr. Matthias Rabe, som er Vice President hos SEAT, S.A. med ansvar for forskning og udvikling.

LÆS OGSÅ: Mercedes-BENZ F015 er den selvkørende bil til år 2030.

Det omfattende udvalg af teknologisk ekstraudstyr går fra komplette LED-forlygter over en bred palette af assistentsystemer som fx den innovative køassistent og den nye Emergency Assist til en pakke med den nyeste generation af infotainmentsystemer med 8″ touch screens og Full Link-opkobling.

Seat-Ateca-frontal
Seat Ateca med LED kørelys og forlygter.

Udvalget af innovative førerassistentsystemer er omfattende. Et eksempel er køassistenten: Denne assistentfunktion gør det langt mere afslappende at køre i tung stop&go-trafik. Ved permanente “køhastigheder” styrer, accelererer og bremser ATECA automatisk inden for systemets grænser. Ved højere hastigheder op til ca. 60 km/h understøtter systemet ved at regulere hastigheden og holde vognbanen. En ny sikkerhedsfunktion er Emergency Assist: Hvis føreren forbliver inaktiv i en bestemt periode, kommer bilen først med en visuel og derefter med en akustisk advarsel, og til sidst efterfulgt af et kort bremseryk. Hvis der stadig ikke er nogen reaktion, bremser ATECA ned til stilstand, mens den samtidig holder vognbanen.

LÆS OGSÅ: Servicerens og additiver er mekanikerens flydende problemløsere. Sådan bruger du dem selv…

De typiske SEAT features omfatter de komplette LED-forlygter som ekstraudstyr med deres eminente oplysning. I kombination med dagskørelysets trekantede signatur er det overordnede indtryk meget genkendeligt. På ATECA er blinklygterne også en integreret del af denne signatur. Så snart dørene låses op, oplyser LED’er i sidespejlene området omkring dørene, og projicerer ATECAs navn og silhuet på jorden.

ateca projektor
LED indstigningslyset på ny SEAT Ateca.

Den permanente opkobling med den digitale verden spiller en større og større rolle i nye biler. SEAT ATECA byder på den nyeste generation af Easy Connect-infotainmentsystemerne og SEAT Full Link. Media System plus udgør med sin 8″-skærm højdepunktet, mens en “Connectivity Box” i midterkonsollen i SEAT ATECA som noget helt nyt giver mulighed for trådløs opladning af smartphones. SEAT Full Link sikrer opkoblingsmulighederne for brugere af næsten alle slags smartphones. Ud over MirrorLink omfatter Full Link også funktionerne i Apple CarPlay og Android Auto.

Ateca interior
Kabinen i Seat Ateca.

Cockpittet har en vandret linje med klart fokus på føreren. Betjeningselementerne er samlet tættere sammen, mens de elementer, der skal aflæses, som fx infotainmentskærmen på op til 8″, kun er et enkelt blik væk. Når føreren har taget plads, pulserer en lysende ring som et pulsslag rundt om den oplyste startknap. SEAT Drive Profile er tilgængeligt, så man kan tilpasse ATECA til den aktuelle kørselssituation, vejforholdene og sine personlige præferencer.

LÆS OGSÅ: Årets bil i Danmark i 47 år. Se den illustrerede og kommenterede gennemgang af dem alle…

Helt i tråd med traditionen hos SEAT har ATECA fået sit navn fra den spanske geografi. Landsbyen ATECA ligger i det vestlige Zaragoza i hjertet af den iberiske halvø.

SEAT ATECA præsenteres i marts på biludstillingen i Geneve, og har dansk introduktion til sommer.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *