Car2go er det nye delebilsprogram i København.

Den 17. september søsatte Car2go deres flåde af 200 delebiler, som blev sluppet løs i København, på Frederiksberg og Amager. Alle biler er den topersoners Smart Fortwo, og alle er de hvide med lyseblå stafferinger og logo.

Car2go er grundlagt af den tyske bilproducent Daimler, som også er producenten bag mikrobilen Smart. Konceptet eksisterer nu i 28 byer i Europa og USA. I visse byer har man valget mellem benzin- og elbiler, men i København udbydes indtil videre kun biler der kører på benzin.

car2go-nyhavn

I modsætning til andre delebilsordninger, er der ikke krav om at bilen skal hentes og parkeres på særlige pladser. Bilerne er gjort synlige ved hjælp af GPS, og kan lokaliseres via Car2gos mobilapp, Efter brug kan de efterlades på enhver offentlig parkeringsplads inden for Car2gos område, eller i udvalgte parkeringshuse.

Når man ønsker at tage en bil i brug, holder man sit medlemskort over en kortlæser i bilens forrude, og bilen låser op. Når man åbner døren bliver man budt velkommen af en stemme i bilens lydanlæg, og taster derefter sin adgangskode på en touchskærm på instrumentbordet. Herefter bliver man bedt om at bekræfte at bilen modtages uden skader, og at den er ren ude og inde. Skærmen fortæller hvordan man starter bilen, og betjener gearkassen, som enten kan køres hel- eller halvautomatisk.

Så er man klar til at køre, og så længe man sørger for at bilen holder inden for Car2gos dækningsområde når den parkeres igen, er der ikke mange begrænsninger for, hvor man må køre hen. Man må gerne køre over broen til Malmö, men altså ikke til andre lande end Sverige. Når turen er slut bliver man bedt om at bekræfte, at der ikke er opstået skader på bilen, mens man har kørt i den. Man logger ud ved at vise sit medlemskort til kortlæseren igen, hvorefter bilen låses, og turens pris kan gøres op. Skulle man glemme at logge ud, opdager GPS systemet efter et vist antal minutter at bilen står stille med ulåste døre, og brugeren modtager en SMS med en påmindelse om at tjekke korrekt ud.

Det koster kr. 200,00 at blive oprettet som medlem hos Car2go, og derefter koster hvert minut kr. 3,50. Der findes dog flere pakkeløsninger som giver rabat på minutprisen. Man kan vælge at købe en time for kr. 135,00, og en dag for kr. 500,00. I denne pris er inkluderet 50 km, og man bliver derefter debiteret pr. overkørt km. Forsikring og brændstof er altid indeholdt i prisen. Bilerne fyldes op af Car2gos medarbejdere, men skulle man få brug for at tanke i løbet af turen, er alle biler forsynet med et kontokort til Shell.

Det er værd at notere sig, at den højre airbag ikke kan deaktiveres på Car2gos Smart-biler, og det er derfor ikke muligt at køre med børn, som er afhængig af at sidde i en barnestol. Man må gerne medbringe husdyr, såfremt de er i en lukket kasse under turen.

Et medlemsskab hos Car2go Danmark giver mulighed for at bruge firmaets biler i 14 europæiske byer, og det forventes at ordningen gøres global senere på året.
 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *