Citroën C4 Cactus er årets bil 2015.

Onsdag aften blev årets bil 2015 kåret af Motorjournalisternes Klub Danmark, og titlen tilfaldt Citroën C4 Cactus, som også forinden var blevet udråbt til at være favoritten.

citroen_c4_cactus_rear
Citroën C4 Cactus. Årets bil 2015.

De 20 jurymedlemmer belønnede Citroën for deres mod til at sætte en så designmæssigt anderledes bil i produktion, men også fornuftig pris og brændstoføkonomi var et gennemgående tema i begrundelserne.

C4 Cactus bemærker sig umiddelbart ved dens bløde stødpuder på dørene, som unægteligt adskiller den fra det meste andet i trafikken. I kabinen er instrumenteringen futuristisk, men som et tilvalg kan man købe bilen med forstole, som nærmest er arrangeret som de bænksæder,  man ellers ikke har set i europæiske biler siden 60´erne.

C4_Cactus_interior
Interiøret i Citroën C4 Cactus. Årets bil 2015.

Hos AUTODROM er vi også glade for, at CItroën tør skrue godt op for mærkelighedsknappen igen. På Paris Motor Show fik man for nyligt et lovende indblik i, hvad vi i fremtiden kan vente os fra Citroëns tegnestuer, i form af stilstudiet Divine DS. Læs AUTODROMs indlæg om Divine DS her.

Finalefeltet bestod af nedenstående syv biler, og som det ses på pointsammentællingen, var sejren til C4 Cactus ikke i fare.

  • 1. Citroën C4 Cactus: 148 point
  • 2. Volkswagen Passat: 87 point
  • 3. Ford Mondeo: 83 point
  • 4. Opel Corsa: 71 point
  • 5. Nissan Qashqai: 53 point
  • 6. BMW 2 Active Tourer: 42 point
  • 7. Mercedes C-Klasse: 41 point

Årets bil i Danmark er blevet kåret hvert år siden 1969. Det er femte gang at titlen tilfalder en Citroën, og sidst det skete var i 2003, hvor Citroën C3 kørte afsted med laurbærrene.

Plug-in hybridbilen BMW i3 fik en ærespris for, med juryens ord, at nytænke bildesign, og for at udfordre det danske afgiftsystem.

LÆS OGSÅ: NanoGrip måtten er en gadget til 100 formål. Se hvordan du køber den direkte hos importøren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *