Gaveideer til ham (eller hende) med benzin (eller diesel) i blodet.

AUTODROM har sat sig for at samle en liste med gadgets og tilbehør, som kunne være inspiration til gaveindkøb til den nært forestående jul. Nogle af tingene kan være til nytte for snart sagt alle bilejere, mens andre nok henvender sig til dem med en interesse for biler, som ligger lidt ud over den gennemsnitlige. Det kunne såmænd også sagtens være dig selv.

#1 Elektroniske p-skiver.

parkoneEn parkeringsbøde må høre til blandt de dummeste måder at komme af med penge på. En elektronisk p-skive i hjørnet af din forrude sørger for, at du ikke længere skal huske at flytte viseren, når du parkerer i byen. Hvis du dermed sparer bare en enkelt bøde, er udgiften til en elektronisk p-skive tjent hjem. Hos Landberg starter priserne helt nede fra kr. 295,00 for ParkLite, men de fører også hele ParkOne programmet, med Exclusive modellerne i lækker finish. Se udvalget af p-skiver lige her.

#2 OBD fejlkodeudlæser til tablet og telefon.

OBD testerHer er en gadget, som må være næsten uundværlig for ham eller hende, som selv kan lide at følge med i teknikken under motorhjelmen. Mobilscan OBD fejlkodeudlæser koster fra kr. 478,00, og findes både til Android og Iphone. Med den kan du udlæse (og slette) fejlkoder, samt udlæse forskellige parametre fra den OBD-screendumpelektroniske motorstyring. Appen til din telefon eller tablet henter du på Android Market eller på AppStore. Hvis du klikker her, kan du
se en mere omfattende liste over fejlkodeudlæserens anvendelsesmuligheder, samt finde ud af, hvor du finder OBD stikket i din bil. Vær opmærksom på at bestille den udgave, som passer til din telefon eller tablets styresystem. Køb din OBD fejlkodeudlæser lige her.

#3 Reparationssæt til kunststofforlygter.

LygtereparationssætTidens tand er hård ved de kunststofforlygter, som alle nyere biler er udstyret med. Nærmere bestemt er det sollysets UV-stråler i samarbejde med den konstante sandblæsning som lygteglassene er udsat for, som tæver glansen ud af dem. Resultatet er matterede glas i både tåge- og forlygter, som nedsætter lysudbyttet med op til det halve. Uklare lygteglas giver også mere diffust lys, som gør kørsel i regn og tåge unødvendigt anstrengende. Løsningen er at bruge en halv times tid med dette reparationssæt fra Philips. I fire trin polerer du forlygternes glas op til tidligere tiders gennemsigtighed, og slutter af med en UV-beskyttelse, som holder op til to år frem i tiden. Sættet klarer begge forlygter, og kan købes for kun kr. 149,00 lige her.

#4 Endoskop med lys til PC.

usb snakescopePå det professionelle værksted er endoskopet et værdifuldt stykke værktøj, som kan hjælpe mekanikeren med at stille diagnoser hurtigere, da det kan kigge ind på steder, som han ellers kun kan nå ved at bruge snakescopekostbar tid på at adskille og samle igen.
Her er et endoskop til gør det selv manden, og det sælges oven i købet på tilbud. Prisen er for tiden sat ned fra 649,00 til kun 349,00. Det må siges at være endda rigtigt fornuftigt prissat. I garagen kan det fleksible kamera bruges til et hav af opgaver, hvor man lige har brug for et ekstra øje på en pind. I huset kan endoskopet fortælle dig om tilstanden af feks. isolering i hulmure og etageadskillelser. Det kræver bare et hul på 14 mm for at kigge ind. Der er indbygget led-lys som kan indstilles i styrke, og billederne kan ses og gemmes på en bærbar PC via usb-kabel. Du kan købe USB-Snakescope lige her.

#5 Lækkert lys.

Her er vi afdelingen for luksusvarer. Rupes Hologram er en superlækker lyspen i aluminium. Rupes HologramDen er specielt velegnet til at kontrollere lak og overflader for ridser og “swirls” (poleremærker), men selv om man måske ikke lige har den slags opgaver så tit, må man bare bøje sig for den lækre finish. Fokus kan ændres fra smalt til bredt ved at justere på lygtehovedet. Du kan købe Rupes Hologram lige her.

#6 Nanogrip måtte

NanoGrip_produktMarkedet er fuldt af lignende artikler, som sælges under navne som sticky-mats, anti-glidemåtter og så videre, men måtten fra NanoGrip er i en liga helt for sig selv. Kvaliteten af materialet som måtten er lavet af, er mærkbart bedre end markedets mange efterligninger. Den tynde, silikoneagtige måtte har ingen problemer med at klæbe til enhver fast overflade, heller ikke selv om om den måtte være kurvet i mere end den ene retning. Når man trækker måtten af og genmonterer den et andet sted, får man fornemmelsen af, at man kan gøre det igen og igen, hundredevis af gange. NanoGrip måtten koster 75,- , og kvaliteten af produktet taget i betragtning, er det en endog meget rimelig pris! Jeg vil klart anbefale at købe NanoGrip direkte ved den danske importør, for de sender fragtfrit til levering indenfor tre hverdage. Du kan komme direkte til NanoGrip ved at klikke lige her.

LÆS OGSÅ: AUTODROM er siden, hvor du kan læse interessante nyheder fra bilverdenen, samt blive klogere på nye tekniske løsninger og tiltag,

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *