Top Gear vært suspenderet med øjeblikkelig virkning.

Jeremy Clarkson, som er en af de tre værter på det populære BBC show “Top Gear”, er blevet suspenderet, imens et sammenstød mellem ham og en af programmets producere undersøges.

Det fortæller BBC i en meget kortfattet meddelelse på deres egen hjemmeside, tirsdag aften. Her skriver stationen også, at det show som efter planen skulle gå i luften på søndag, helt ekstraordinært er blevet aflyst, og altså ikke vil blive sendt. I pressemeddelelsen fremgår det også, at ingen andre personer end Jeremy Clarkson er suspenderet som følge af episoden.

Hvad skete der?

Det vides ikke, hvad der nøjagtigt ligger til grund for suspenderingen af den 54 årige Clarkson. BBC bruger formuleringen “fracas” om den episode, som angiveligt skulle have fundet sted mellem værten, og en af showets producere. Et ord som både kan betyde et højrøstet skænderi, og et egentligt slagsmål.

LÆS OGSÅ: Årstiden kræver gode viskerblade. Læs her, hvor du køber dem bedst og billigst, med prisgaranti!

Jeremy Clarksons kontroversielle stil har ofte bragt ham på kant med ledelsen i BBC. Top Gear er ofte blevet kritiseret for at fremstille forskellige nationaliteter og befolkningsgrupper på en meget stereotyp facon, men især Jeremy Clarkson har gjort sig uheldigt bemærket med udtalelser, som er blevet opfattet som diskriminerende.

jeremy clarkson
Jeremy Clarkson

Har Clarkson nu brugt sin sidste chance?

Efter at Jeremy Clarkson sagde “n-ordet” i forbindelse med en biltest, og ved en anden lejlighed brugte et nedsættende udtryk om en asiatisk statist, har kilder ved BBC været citeret for at sige, at han havde fået “sidste chance”. Noget tyder på, at sidste chance nu også er brugt, og at Jeremy Clarkson løber tør for asfalt hos Top Gear.

LÆS OGSÅ: Additiver og servicerens er mekanikerens kemiske specialværktøj. Alle kan bruge det; her køber du det bedste.

Jeremy Clarkson har været vært på Top Gear i perioden 1988 -2000, og efter en kort pause igen fra 2002, efter at programmet blev relanceret i et nyt format.

Top Gear værterne
Richard Hammond, Jeremy Clarkson, og James May

Top Gear; en succesfuld salgsvare for BBC.

I 2013 blev Top Gear optaget i Guiness Book of World Records, som verdens mest sete faktuelle tv program. Jeremy Clarkson og hans to medværter, Richard Hammond og James May, kan ifølge rekordbogen følges i 212 lande over hele kloden.

LÆS OGSÅ: Årets bil i Danmark gennem 46 år. Se AUTODROMS illustrerede (og kommenterede) gennemgang af dem alle.

Kan Top Gear fortsætte uden Jeremy Clarkson? Efter min mening sagtens, men det vil kræve endnu en omlægning af konceptet. Drop de mest platte af klovnerierne, og giv mere plads til det mere saglige og faktuelle indhold. Skriv en kommentar hvis du har en mening om, hvad der bør blive Clarksons (og Top Gears) skæbne.

LÆS OGSÅ: Mercedes Benz F015 er den selvkørende bil til år 2030.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *