Det danske vejr kræver gode viskerblade!

Det danske vejr, med sine mange regnvejrsdage og store temperaturudsving gennem årstiderne, kræver meget af din bils viskerblade, og hvis de ikke er deres opgave voksen, bliver du mindet om det, hver gang du har brug for dem!

Temperaturskift gør gummiet i gamle viskerblade hårdt, og det bliver kun meget værre, hvis de oprindeligt er købt lidt for billigt. Resultatet er viskerblade der skrubber, skurrer og hopper hen over ruden i enten den ene eller anden retning, imens de udstøder noget der må være på top tre over universets mest irriterende lyde.

Billige viskerblade
Klik på billedet, og NAPs webshop med billige viskerblade i BOSCH kvalitet åbner i et nyt vindue.

Viskerblade der støjer og laver striber, er sandsynligvis slidt op.

Lad nu være med at lytte til den kollega/svoger/storebror som lige nøjagtigt ved hvordan man skal bøje/vride/klemme viskerarmen, så viskerbladene bliver “så gode som ny”. Årsagen til at viskerblade laver striber eller støjer er stort set altid, at de trænger til at blive skiftet ud!

Gummikanten. som ligger an mod glasset, skal være skarp for at kunne fjerne regn og dug, og som alle andre sliddele i din bil skal viskerblade skiftes med jævne mellemrum. Jeg mener at to gange årligt må være et minimum. Ydermere er gummi et materiale der ændrer egenskaber, når det udsættes for sollysets UV-stråler, og faktisk også det naturlige ozonindhold i luften. Viskerblade bliver altså også slidt, selv om du ikke bruger dem, og det er grunden til, at viskerbladet på din bils bagrude sikkert er i en endnu værre forfatning end dem på forruden.

Hvor køber man gode, billige viskerblade på nettet?

Efter min mening er Nordic Auto Parts (NAP) det absolut bedste sted at købe viskerblade på nettet, for tiden. De sender hver dag, og hvis du bestiller for mere end kr. 500, bliver varerne fragtfrit leveret.

NAPs webshop hjælper dig med at finde de rigtige viskerblade (og alle andre produkter), hvis du bare indtaster nummerpladen på din bil. Du behøver altså ikke ud i kulden for at måle, inden du bestiller. Deres webshop fungerer meget nemt, og er fuld af informative billeder, og i mange tilfælde videoer, der beskriver hvordan man monterer deres produkter. Det var jeg ret vild med!

Du kommer direkte til NAPs webshop med viskerblade ved at klikke her. Kender du ikke mål eller nummer på de viskerblade du skal bruge, kan du bare scrolle ned og finde søgefeltet, hvor du kan indtaste din bils registreringsnummer.

Sådan holder viskerbladene længere:

Når du så har monteret dine nye Bosch viskerblade , er der faktisk et par ting du kan gøre, for at de holder længere.

  • I løbet af vinteren vil der uundgåeligt være morgener, hvor viskerbladene er frosset fast til ruden når du skal ud at køre. I stedet for at lade viskermotoren rykke dem fri, skal du forsigtigt løsne dem med fingrene, så gummiskæret ikke mishandles.
  • Med viskerbladene fri af den frosne rude, bruger du din isskraber på hele forruden. Også forneden, hvor viskerne parkerer.
  • Hvis din forrude får et stenslag, skal det naturligvis repareres hurtigst muligt. Et ubehandlet stenslag er et krater med skarpe kanter, som lynhurtigt spolerer et viskerblad. Resultatet er et hak i viskergummiet, og dermed en irriterende stribe over forruden, når viskerne bruges i regnvejr. Så snart du opdager at din rude har fået et stenslag, bør du dække såret med et stykke kraftigt tape, eller et specielt “stenslagsplaster” som mange rudefirmaer udleverer gratis.

LÆS OGSÅ: NanoGrip måtten er en gadget til 100 formål. Se hvordan du køber den direkte hos importøren!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *