Årets bil i Danmark – gennem 46 år.

årets bil 1971 gs break
Årets bil 1971. Citroën GS

Årets bil i Danmark – siden 1969.

Årets bil i Danmark er blevet kåret siden 1969, og seneste modtager af prisen blev C4 Cactus fra Citroën. Prisen uddeles af Danske Motorjournalisters Klub, og gennem årene er hæderen gået til biler, som har været vidt forskellige fra hinanden. Naturligt nok har der været en overvægt af biler som har en vist skær af fornuft over sig, men gennem tiden har juryen altså også med jævne mellemrum skejet voldsomt ud. Og mange tak for det! Det gør det bare endnu sjovere at bladre ned gennem listen med “Årenes biler i Danmark”.

LÆS OGSÅ: Additiver og servicerens er mekanikerens flydende problemløser. Læs hvordan du selv bruger dem.

Ingen Toyotaer, men mere end en håndfuld Citroëner.

Listen indeholder to biler fra Alfa Romeo, en enkelt Talbot, og oven i købet også en plug-in hybrid fra Opel. Til gengæld er Toyota slet ikke repræsenteret, og der gik faktisk mere end tyve år, inden den første japanske bil blev fundet værdig til titlen som Årets bil i Danmark!!

Husk at like, kommentere og dele jeres favoritbiler fra listen!

Se AUTODROMs illustrerede gennemgang af “Årets bil i Danmark”, og husk at skrive en kommentar om dem i husker, både for det gode og mindre gode. Fortæl os om bilerne som I selv har ejet, og måske også om dem som I lykkeligt havde glemt, men som gennemgangen minder jer om igen.

Brug “synes godt om” knappen til at kåre jeres egne favoritter. Del også gerne indlægget på de sociale medier. Jo flere der læser og kommenterer, jo sjovere bliver det jo.

Gå til Årets bil i Danmark fra 1969 og frem

Gå til Årets bil i Danmark fra 1980 og frem

Gå til Årets bil i Danmark fra 1990 og frem

Gå til Årets bil i Danmark fra 2000 og frem

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *